La Roche-Posay Effaclar Duo (+) krema za lice

Ukoliko imate mešovitu do masnu kožu,sklonu nepravilnostima,kao što su:proširene pore,akne i bubuljice,tamne fleke i crvenilo...onda je ovaj post upravo za vas jer u nastavku sledi recenzija kreme koja će rešiti ili u većoj meri ublažiti vaš problem.


Moja koža je mešovita sa izrazito masnom T-zonom i sklona dehidraciji,uglavnom u nekom prelaznom periodu (proleće i jesen) ili usled korišćenja nekih "jačih" preparata. Veoma je osetljiva,tako da često imam problema sa nekim sintim osipom,zbog diranja lica rukama,hormona,alergije na prašinu i na još milion drugih stvari. Međutim,pre par meseci,moja koža lica je od normalne,pa mešovite došla do masne. Na moje zaprepašćenje,bukvalno preko noći stanje se promenilo,sitne bubuljice počele da iskaču na sve strane a lice užasno masno. Posledica hormonskog poremećaja? Policističnih jajnika? Stresa? Preterane higijene? Zakasneli pubertet (teško da će u drideset i nekoj da me se seti!)? Nešto ili ništa od ovoga,ko će ga znati!

Kako sam kod dermatologa bila svega dva puta u mom životu i oba puta se strašno pokajala,rešila sam da se sa ovim problemom sama izborim. Bacila sam se na traženje odgovarajućeg proizvoda,dobila neke preporuke,u apoteci se raspitala i odabrala proizvod koji nije previše agresivan i ne isušuje kožu.

Veoma je važno znati,da sa masnom kožom ne smete agresivno postupati,jer svako isušivanje masne kože dovodi do njenog još jačeg mašćenja. Svakoj koži je potrebna hidratacija,pa tako i masnoj. Stoga kupujte blage preparate namenjene vašem tipu kože i vašem problemu. Zaobidjite one agresivne i jake koje će vam kratoročno rešiti problem ali dugoročno naneti veću štetu.


Kao što rekoh,raspitala sam se u apoteci i između par proizvoda izabrala La Roche-Psay Effeclar Duo+ kremu protiv nepravolnosti.

La Roche-Posay Effeclar Duo + sa termalnom vodom La Roche-Posay je korektivna nega koja smanjuje jače izražene nepravilnosti,otčepljuje pore,ujednačava teksturu i sprečava nastanak crvenih i tamnih fleka na koži. Bez parabena. Nekomedogena. Hipoelergena. Testirana na nikl.


Proizvođač kaže:
Nakon 24 sata: nepravilnosti izgledaju manje crveno.
Nakon 8 dana: lokalizovane nepravilnosti su značajno smanjene.
Nakon 4 nedelje: pore su otčepljene, a tekstura kože je finija. Kontroliše pojavu sjaja.

Po teksturi,ova krema više liči na gel,veoma je lagana i nemasna,što omogućava lako nanošenje. Brzo upija i ne ostavlja lepljiv trag na koži. Ne matira lice već ga čini nekako blistavim i svilenkastim. Odlična je podloga za šminku. Veoma je blagog mirisa koji brzo nestaje. Nešto što je meni veoma bitno je da ne isušuje kožu već je lepo hidrira,čineći je mekanom i glatkom na dodir.


U kombinaciji sa Effaclar penušavim gelom za čišćenje masne,osetljive kože primetićete najbrže i najbolje rezultate. Ja sam dobila nekoliko testera Effaclar gela,tako da sam ga koristila svako jutro i veče nekih petnaestak dana,od kojih su desetak na moru i mogu reći da je u kombinaciji sa kremom zaista došlo do vidnog poboljšanja na mojoj koži. Ono što sam prvo primetila je poboljšanje same teksture kože lica,ujednačena,hidrirana i blistava koža. Crvenilo je nestalo,koža se manje mastila i osip se ublažio. Koža mi nije isušena i zategnuta (moje iskustvo sa velikim brojem preparata za masnu kožu),već lepo hidrirana tokom celog dana. T-zona mi je i dalje problem ali se ne masti više u toj meri kao ranije. Pore su i dalje izražene ali bar nisu začepljene.


Proizvod dolazi u veoma praktičnoj amblaži,u pitanju je jednostavna plastična tubica od 40ml sa veoma praktičnim aplikatorom koji omogućava precizno određivanje količine koja vam je potrebna.


Effaclar Duo+ je modifikovana verzija stare Effaclar Duo kreme koju nisam koristila ali po komentarima rekla bih da je bila veoma agresivna,dok je ova nova blaža i efikasnija u ciljnom rešavanju nepravilnoti.
Nova verzija sadrži sastojak Procerad koji sprečava pojavu crvenih i braon mrlja na koži i jača delovanje ostalih sastojaka koji utiču na smanjvanje nepravilnosti kože.

Cena: oko 1500 din.
Gde kupiti: bolje snabdevene apoteke

Da li koristite La Roche-Posay proizvode? Volela bih da čujem vaše utiske o Effaclar Duo+ kremi ukoliko ste je koristili.

Do narednog posta :*
M.M.

Коментари

  1. Obožavam ovu kremu, inaće nemam prištiće na licu, ali kad izbije ova krema me spasi. Ne znam koliko sam je već puta kupila i uopće mi nije žao dati tolike novce za nju kad djeluje.

    ОдговориИзбриши
  2. Imam i kremu i gel za umivanje,ali mi je gel malo jači pa ga zato koristim ponekad.Krema mi nije dala neke efekte,doduše možda zato što moja koža nije masna već normalna/mešovita -obrazi normalni,a čelo,nos i deo oko nosa se maste. Pomislila sam da možda nisam dobro koristila kremu,zbunila me je ta tanka,dugačka tubica.Uh,ala sam raširila priču. :D
    Uglavnom,drago mi je da sam naišla na ovaj post i razjasnila stvari. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne reaguje svaka koza isto,doduse ja sam pocela da je koristim tek kada sam "presla u masnokozce" 😃 Probaj da je nanosis samo na deo lica na kome imas neki problem...mozda ce ciljno nanosenje i upornost popraviti stvari. A sto se tice toga da si rasirila pricu..nisi,jer volim iskrene i komentare i iskustva. Hvala 😃

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

NYX Jumbo Eye Pencile Milk

Uradi sam - Uskrsnje dekoracije II

Uradi sam - Uskrsnje dekoracije

Rival de Loop Natural Touch Concealer - korektor