Nega kože lica - moja rutina

Zdravo devojke,
Nekoliko vas mi je tražilo da opišem svoju rutinu nege lica jer je od poslednjeg ovakvog posta prošlo dosta vremena a i celokupna postava proizvoda se promenila. Kao što već znate (ako pratite blog) moja koža lica je mešovita ka masnoj, veoma osetljiva, sklona dehidraciji i nepravilnostima. Prilikom odabira proizvoda vodim računa da ne budu previše agresivni, jer to dovodi do nepotrebnog isušivanja kože što opet dovodi do pojačanog lučenja sebuma i dehidracije.

                                                     Moja jutarnja nega lica sastoji se iz tri koraka.

Prvi korak podrazumeva umivanje lica Vichy Normaderm gelom za dubinsko čišćenje problematične kože kako bih uklonila višak masnoće i pripremila kožu za kremu. Veoma je blag, odlično očisti kožu ali je ne isušuje. Više o gelu možete pročitato OVDE.

Sledeći korak je LRP Effaclar Duo+  krema protiv nepravilnosti koja lepo hidrira kožu, smanjuje pojavu sebuma, ne isušuje kožu i odlična je podloga za šminku. Više o njoj pročitajte OVDE.

Za osetljivo područje oko očiju koristim Burra Antirid. Smanjuje nadutost i tamne kolutove ispod očiju, lepo hidrira i zaglađuje sitne borice. Više o ovoj kremi možete pročitati OVDE.


                                                                       Večernja nega lica

Nisam neko ko se preterano šminka, pa tako i prvi korak u večernjoj nezi zavisi od toga. Ukoliko sam našminkana, šminku obavezno skidam Bioten maramicama namenjenim čišćenju normalne i kombinovane kože. Odlično skidaju šminku i čiste lice,ne ostavljaju lepljiv osećaj na koži.

Nakon njih uvek koristim neku miceralnu vodu,a ovu Rilastil obožavam od prvog trenutka kada sam je probala. Veoma je blaga ali i veoma efikasna pri čišćenju lica i uklanjanju šminke,ne isušuje niti masti kožu, ne izaziva iritacije. Više o njoj OVDE.

Zatim sledi umivanje lica istim gelom kao i ujutro, Vichy Normaderm.

U večernoj nezi,obavezan je serum i to u poslednje vreme DermoFuture serum sa vitaminom C. Koža je nakon njega mekana, hidrirana, elastičnija. Namenjen je svim tipovima kože. Svi znamo koliko je vitamin C značajan za našu kožu. Više o njemu pročitajte OVDE.

Nakon seruma,nanosim LRP Effaclar Duo+  kremu i Burra Antirid za predeo oko očiju. Kao i u jutarnjoj nezi.

Jednom u dve nedelje koristim i neki od pilinga namenjenim mom tipu kože a još uvek je to Garnier Pure 3in1. Može se koristiti na tri načina: kao gel za čišćenje, piling i maska. Volim da piling bude malo agresivniji, jer u suprotnom ne osećam da mi je lice adekvatno očišćeno.Više o ovom pilingu pročitajte OVDE.

Kao što ste verovatno primetili, tonik nisam spomenula, ne zato što sam zaboravila već zato što ga veoma retko koristim jer nemam tu naviku....

Koristite li Vi neki od ovih proizvoda? U čemu se sastoji vaša rutina nege lica?

Do narednog posta :*
M.M.






Коментари

  1. Svaki korak pratis i proizvodi koje koristis za negu su dobrog kvalieta. Moraću da bacim oko na ovaj serum, deluje mi da je odličan za mene.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Trudim se da pri nezi koristim što je moguće manje proizvoda.Serum je zaista dobar,nadam se da će ti odgovarati.

      Избриши
  2. Zanimljiv ritual. Nisam nikada koristila te proizvode, 'Vichy' izgleda primamljivo.

    aminique.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Divan post, svi proizvodi izgledaju super ! :) Čula sam za Vichy proizvode ali ih još nisam isprobala, nadam se da hoću u budućnosti :) <3

    Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :) Nadam se da je od koristi :) Vichy ima dosta dobrih proizvoda. Ako probaš nešto, javi utiske.

      Избриши
  4. Super odabir za negu , većinu sam probala i volim :).

    ОдговориИзбриши
  5. I love reading skin care! It's nice to see how different everyone is

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

NYX Jumbo Eye Pencile Milk

Uradi sam - Uskrsnje dekoracije II

La Roche-Posay Effaclar Duo (+) krema za lice

Tecni puderi za mesovitu kozu

Uradi sam - Uskrsnje dekoracije