DermoFuture Precision serum sa vitaminom C

Pre izvesnog vremena,od DermoFuture kompanije dobila sam serum sa vitaminom C. Pretpostavljam da svi već znate koliko je vitamin C dobar za naš organizam:pomaže regeneraciju tkiva,štiti od srčanih bolesti,smanjuje loš holesterol,poboljšava izgled i kvalitet kože.

Vitamin C stimuliše sintezu kolagena i elastina,daje koži blistavost,smanjuje hiperpigmentacije,upalne procese i iritacije i bori se protiv akni.


DermoFuture serum sa vitaminom C u sebi sadrži čak 30% vitamina C,arbutin,hijaluronsku kiselinu,ekstrat gorke pomorandže i glicerin.

Vitamin C je antioksidant što znači da se bori protiv slobodnih radikala koji nanose štetu koži i štiti je od UV zračenja.
Glicerin,prirodno štiti kožu,prodirući u međućelijski prostor gde vezuje vodu neophodnu za pravilnu hidrataciju.
Proteinski kompleks ublažava edeme,a ekstrat gorke pomorandže je antioksidans koji aktivira proces regeneracije kože.
Arbutin uklanja postojeće fleke,izazvane suncem ili aknama,kao i staračke pege.

Šta proizvođač obećava:
- Posvetljenje i blistavost kože
- Regeneracija oštećene kože
- Smanjenje tendencije ka stvaranju fleka i pega
- Podiže nivo fleksibilnosti kože
- Štiti od slobodnih radikala


Serum dolazi u bočici od tamnog stakla sa pipetom tj. kapaljkom koja je veoma praktična jer omogućava da se proizvod potroši do samog kraja.

Tamno zlatne je boje,što je i  očekivano od proizvoda koji sadrži vitamin C.

Vodenaste je teksture što čini da ga koža brzo apsorbuje i skoro pa odmah po njegovom nanošenju možete naneti kremu koju inače koristite. Nekoliko kapi proizvoda je dovoljno za celo lice i vrat. Na licu ne ostaje nikakav film nakon nanošenja pa je stoga dobar i kao podloga za makeup.

Efekat je primetan već nakon prve upotrebe. Koža je hidrirana,meka na dodir,sjajna i elastičnija.

Miris je pomalo čudan,nije ni prijatan ni iritantan. Veoma blago se oseti pri nanošenju ali ne zadržava se na koži.


Upotreba: Uveče na temeljno očišćenu kožu lica i vrata naneti nekoliko kapi seruma i sačekati da ga koža upije.
Postoji teorija po kojoj je proizvode sa vitaminom C dovoljno koristiti svakog drugog dana jer otprilike toliko vremena se vitamin zadržava u koži.

Vitamin C lako može oksidirati pa ga je iz tog razloga bolje držati na tamnom i hladnom mestu.

Sastav:S Aqua,Ascorbic Acid,Glycerin,Aqua (and) Butylene Glycoi (and) Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract (and) Silybum marianum (Lady´s Thistle) Extract (and) Camellia sinensis Extract (and) Hydrolyzed Wheat Protein,Citrus Aurantium Extract,Arbutin,Sodium Hialuronate,Carboxmethylcellulose,DMDM Hydantion,Methylchloroisothizolinone (and) Methyllisothiazolinone.


Najbitnije mi je kod proizvoda za negu kože lica da mi dodatno  ne maste kožu,ne izazivaju iritacije i da bar u prvih nedelju dana korišćenja određenog proizvoda vidim neku pozitivnu promenu,a to je upravo i ono što sam dobila ovim serumom.
Rezultat nakon korišćenja ovog seruma je glatka,mekana,hidrirana i blistava koža. Serum je namenjen svim tipovima kože ali ako imate suvu kožu potrebno je nakon njega naneti i kremu za lice. Ja,iako imam mešoviti tip kože,praktikujem da posle svakog seruma nanesem adekvatnu kremu. Koristim ga samo uveče na prethodno očišćenu kožu. Primetila sam da blago posvetljuje i ujednačava ten,ublažava crvenilo i pomaže da one dosadne sitne bubuljičice pre sasuše. Nemam flekice ni pegice na licu tako da ne znam kako i da li utiče na njihov nestanak. Koža lica mi je primetno elastičnija i lepo hidrirana.

Veoma praktična ambalaža koja sadrži 20ml proizvoda i cena mu je oko 2000din.

Koristite li serume? Da li ste probale neki od seruma sa vitaminom C?

Do narednog posta :*
M.M.







Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Tecni puderi za mesovitu kozu

Uradi sam - Uskrsnje dekoracije

Byphasse gel za ciscenje lica

Danas recenzija o Essence All About Matt Fixing Compact Powder

Avon Clearskin Professional tretman protiv mitisera