Dr.Hauschka Melissa Day Cream (krema od maticnjaka)

Ne znam koliko ste upoznati sa Dr.Hauschka proizvodima i da li uopste preferirate prirodnu kozmetiku ali,ukoliko ste u mogucnosti,trebalo bi bar jedan njihov proizvod da probate,necete se razocarati.

Proizvodjac kaze:
Dr.Hauschka kozmetika je prirodna kozmetika sa sertifikatom BDIH – Kontrolisana prirodna kozmetika - kao i Demeter sertifikatom za vrhunski kvalitet sastojaka. Svi preparati proizvedeni su od biljaka iz biodinamičkog uzgoja, organskog uzgoja ili samoniklih biljaka sa ekološki čistih područja.Sastojci iz prirode, pažljivo odabrane lekovite biljke, vlastiti koncept obrade i jedinstvena misao vodilja - sve to karakteriše Dr.Hauschka kozmetiku i koncept nege na sledeći način:
Koža poseduje vlastitu snagu da se hrani i regenerirše. Kozmetika je u tome mora podržati. To je ono što čini jedinstvenost Dr.Hauschka kozmetike.
Aktivnost kože može biti oslabljena uticajem sunca, vetra i drugih spoljašnjih i unutarašnjih faktora. Kozmetika Dr.Hauschka je ponovo budi i aktivira, jača zdrave procese i ritmove u koži i štiti je od spoljašnjih uticaja.

U ovom postu predstavicu vam dnevnu kremu od maticnjaka (Melissa Day Cream).



Ova krema namenjena je kombinovanoj i osetljivoj kozi koja je sklona crvenilu i iritacijama. Ukoliko imate kombinovanu kozu znate koliko je tesko pronaci kremu koja ce zadovoljiti dva veoma razlicita stanja koze,podjednako negovati i masne i suve delove.



Veoma je prijatnog,biljnog mirirsa,lagana je,blago matira delove koze koji su masni,hidrira suve delove,smanjuje crvenilo,smiruje kozu i daje joj prirodni,zdrav sjaj. Dobra je podloga za tecni puder.



Krema se brzo i lepo apsorbuje i vec nakon prve upotrebe primeticete da je koza mekana i glatka na dodir. Nanosi se kao i vecina njihovih proizvoda,blagim utapkavanjem u kozu. Koristi se samo ujutru,posle tonika. Inace,Dr.Hauschka ne podrzava koriscenje bilo kakvih seruma,krema nocu - bilo sta sto otezava kozi da dise i da se tokom noci regenerise.



U sastavu kreme vidite da sadrzi ekstrat maticnjaka koji ima antibakterijska i umirujuca svojstva,dok hemameles i bela rada revitalizuju i ostavljaju kozu mekom i glatkom. Sadrzi i alkohol (cime sam bila veoma iznenadjena) ali njegov udeo u ovoj kremi i nema nekog uticaja na kozu jer je ne isusuje i ne iritira.

Pakovanje i dizajn su jednostavni,u pitanju je metalna tubica od 30ml i veoma je prakticna za upotrebu.



Sto se tice cene,dosta je skuplja od drogerijskih krema ali vredi svaki dinar. Moze se kupiti u apoteci i kosta oko 2700 din. (slazem se da je skupa) ali s'obzirom da je potrebna mala kolicina proizvoda za celo lice trajace vam bar tri meseca.
Moze se naci i putno pakovanje od 5ml koje kosta oko 500 din.

Ovo je trenutno moja najdraza dnevna krema i jedan od retkih proizvoda kojim se moja koza nije zasitila a koristim je vec par meseci (sto je retkost).

Ovde mozete procitati i o ostalim Dr.Hauschka proizvodima za negu kombinovane koze.

Коментари

  1. Imala sam ovu kremu i nije mi baš odgovarala. Ne volim njihove proizvode zato što se reklamiraju kao prirodna kozmetika, a svi proizvodi im sadrže alkohol

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve zavisi od koze....mozemo imati isti tip a da nam ne odgovaraju iste kreme. Meni se koza brzo zasiti tako da jednu kremu ne mogu ni mesec dana da koristim ali sa ovom nije takav slucaj. S'obzirom da mi je koza lica kombinovana i dehidrirana ova krema mi resava taj problem dehidracije,naravno,uz povremeni piling (ne vise od 2-3 puta mesecno) i mogu reci da se taj alkohol u kremi uopste ne odrazava na moju kozu.

      Избриши
    2. Alkohol je neophodan jer voda ne rastvara uljane komponente. Koristim kremu za pranje lica, glinenu i revitalizujuću masku, oba tonika u zavisnosti od potreba kože i normalizujuće ulje, zadovoljna sam vrlo. Jedino što sam primetila da se nekad oseća alkohol u količini koja mi zasmeta, ali miris brzo ispari. Kremu nisam probala, jer sam malo u strahu od zapušavanja pora zbog sastava, a sklona sam aknama. Da li imaš akne i kako je delovalo na njih?
      Srdačan pozdrav. :)

      Избриши
    3. Kremu za ciscenje lica i revitalizujucu masku koristim povremeno,tonik ba jednom dnevno,ulje koristim uvece jer ukoliko ne stavim nista pojedini delovi koze lica mi se uzasno isuse a T-zona umasti (tako da je ujutru haos),nemam akne,pojavi mi se tu i tamo neka bubuljica (kad hormoni polude) ali imam prosirene pore koje se bas smanje kad ucestalo koristim celu liniju Dr.Hauschka preparata namenjenih kombinovanoj kozi. Krema od maticnjaka bas odgovara mojoj kozi (koja je veoma osetljiva),ne zapusava pore ali ne treba nanositi neku veliku kolicinu kreme (da ne bi T-zona brzo prosijala) na moju veliku zalost jer ja bas volim da se mackam. Nadam se da sam bar malo pomogla !?
      Pozz :)

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

NYX Jumbo Eye Pencile Milk

La Roche-Posay Effaclar Duo (+) krema za lice

Tecni puderi za mesovitu kozu

Uradi sam - Uskrsnje dekoracije

Balea Q10 okoloocna krema protiv bora